Steffen Keinke

2005-2009 heeft Steffen Compositie & Muziekproductie aan de "Hogeschool voor de Kunsten Utrecht" (HKU) gestudeerd. Hij heeft zich op de combinatie van muziek en geluid  in audiovisuele media gespecialiseerd en zijn studie afgesloten met een Bachelor of Music en een European Master of Art diploma.

Naast zijn werkzamheiden bij GreenCouch als instrumentalist, componist en sound designer werkt hij vaak samen met de audio-postproductie-bedrijf "Tonbüro" in Duitsland, vooral als sounddesigner en -editor voor populaire Duitse televisie series en bioscoop producties. Momenteel leeft en werkt hij in Osnabrück/Duitsland.

Als multi-instrumentalist speelt hij piano, saxofoon, gitaar, bas, accordeon en verschillende fluiten. Hij beheerst van klassiek tot pop een grote hoeveelheid stijlen en favoriseert hybride producties met zowel akoestische als ook synthetische elementen.

Steffen is gefascineerd door de synergie tussen geluid en beeld. Zijn exegesis "The complete film composer: A universal approach to film sound" is een aanrader voor iederen die begrijpen wil hoe geluid bij film werkt. Het is moeilijk een zo gecomprimeerde, maar veel omvattende, inzicht in dit onderwerp ergens anders te vinden. Lees het hier.