Jelle Visser

In 2005 is Jelle Visser begonnen met de studie “Composition & Music Production” aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In het einde van het tweede jaar begon hij zich steeds meer te richten op Sound Design.
In 2008 werd Jelle genomineerd voor de European Talent Award op “Soundtrack Cologne” voor de korte film "Ark”, waar Stan Koch de muziek voor heeft gemaakt. Jelle heeft met verschillende regisseurs en componisten van binnen en buiten de HKU samengewerkt.  In 2009 is hij met Honours graad afgestudeerd.

Jelle neemt binnen GreenCouch vooral de rol van Sound Designer aan. Door zijn achtergrond als componist benadert hij sound design vaak op een muzikale manier. Hierbij let hij nauw op de functie van het sound design in relatie tot de muziek. Voorop staat altijd het doel dat de regisseur of opdrachtgever heeft.

Net zoals bij de andere leden van GreenCouch staan openheid en het delen van informatie bij Jelle hoog in het vaandel. Dit uit zich in zijn werkzaamheden buiten GreenCouch, Jelle is part-time docent geluid op het Mediacollege Amsterdam.

In zijn vrije tijd speelt Jelle graag in een band. Zo was hij te zien in het Bimhuis en het Muziekgebouw aan 't IJ met de Zappa coverband "Stinkfoot ".